NK VS series ’15

VrijeStandaard Series en AutoSport Groningen presenteren:

”Garage & autodemontage bedrijf De Ooyevaar als officiële kampioenschap partner”

Persbericht 2:

Het ASG Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard Series heeft vandaag een overeenkomst bereikt met in het Noord-Holland gevestigde, Garage & Autodemontage bedrijf De Ooyevaar.

De nieuwe overeenkomst ziet Garage & Autodemontage bedrijf De Ooyevaar zich benoemen als officiele partner van de Vrije Standaard Series, welke wordt georganiseerd door AutoSport Groningen.

De Ooyevaar zal zichtbaar zijn binnen het 2015 kampioenschap met een ruim pakket voor zowel coureur als fan. Binnenkort zal de nieuwe website online worden geprogrammeerd en gaat de top drie van het kampioenschap beloond worden met een prijzen pakket.

Lowie Hoedt, Eigenaar bij De Ooyevaar: ” We zijn vereerd om ons bij de Vrije Standaard Series als partner aan te sluiten. Met deze nieuwe opwindende onderneming, kijken we heel erg uit naar de samenwerking met een kampioenschap dat dezelfde kijk en ambities deelt als wij hebben. Vrije Standaard Series is jong, spectaculair en ambitieus en deelt onze passie voor motorsport. De Ooyevaar staat voor betrouwbaarheid, loyaliteit, kwaliteit en betrokkenheid bij mens en omgeving.

Jeffrie Groenendal, Organisator ASG Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard Series: ” We zijn verheugd met de komst van De Ooyevaar als officiële kampioenschap partner en kijken uit naar de samenwerking tijdens een nieuw hoofdstuk in de Vrije Standaard historie. De nieuwe overeenkomst opent nieuwe mogelijkheden, welke we in de praktijk kunnen brengen voor zowel coureur als fan.

Gelanceerd in 2008, De Ooyevaar is geen onbekende naam in de motorsport. Het team wist met Lowie Hoedt Junior in 2011 het Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard te winnen en voor dit jaar zal Chantal Hoedt haar debuut gaan maken in deze competetieve klasse. In 2015 zullen alle vier de wagens worden voorzien van het VrijeStandaardSeries logo voor noordelijke promotie activiteiten tussen het kampioenschap en zijn nieuwe partner.

De wedstrijden zullen worden verreden op;

– 26 April, Winsum
– 23 Mei, Winsum
– 15 Augustus, Winsum
– 5 September, Winsum
– 19 September, Winsum

Voor meer informatie ga binnenkort naar www.vrijestandaardseries.comof volg de series op Facebook, facebook.com/vrijestandaardseries

Hoofdsponsor ASG NK Vrije Standaard series 2015

VrijeStandaard Series en AutoSport Groningen presenteren:

”ASG Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard Series 2015”

Persbericht 1:

Normen en Waarden, Respect, Kleur, Opwinding, Verhalen en Helden. Ingrediënten voor het ASG Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard Series om de ultieme basis te creëren voor coureurs, sponsoren en publiek.

Vrije Standaard Series is een revolutionaire nieuwe vorm van Autocross.
Het beschikt over wiel aan wiel wedstrijden met maximaal 15 auto’s tegelijk in een snelheid wedstrijd over een klei baan in Nederland. De wedstrijden beginnen met heats, Last chance Qualifier en uit eindelijk de grote finale. Kijk naar de Kampioenen, Legendes en anderen die het gaan uitvechten om de titel ‘’Nederlands Kampioen Vrije Standaard’’ aan zich te verbinden.

De organisatie is verheugd te kunnen aankondigen dat het Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard uit een 5-wedstrijd kalender gaat bestaan voor seizoen 2015. De kalender start aan het begin van de lente op 26 april en eindigt in de na zomer op 19 september. Alle wedstrijden worden verreden op de klei baan van Winsum.

– 26 April, Winsum
– 23 Mei, Winsum
– 15 Augustus, Winsum
– 5 September, Winsum
– 19 September, Winsum

Er zal worden gestreden om de volgende klassementen bij bovenstaande evenementen:

– Algemeen klassement
– Rookie klassement
– Snelste ronde klassement
– Texel Trofee klassement
– Super Charge Award (De eerste rijder die tijdens de finale als eerste de bocht in duikt vanaf de startlijn)

Het formaat gaat bestaan uit Heats, Last Chance Qualifier en Finale. Elke wedstrijd duurt 10 ronden in een heat en 12 ronden in een (LCQ) finale. Het volledige evenement gaat over 1 dag. De Nederlands Kampioen is de coureur met de meeste punten na 5 wedstrijden. Iedere coureur is verplicht om een verreden wedstrijd te schrappen.

De Heat punten zijn als volgt te verdelen:

15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

De Finale punten zijn als volgt te verdelen:

18, 16, 14, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

Alle coureurs rijden drie keer. Er zijn maximaal 15 wagens in elke race. Via de Last Chance Qualifier gaan de beste 3 door naar de Finale om achter de 12 beste coureurs aan te sluiten. Dit systeem zorgt voor 12+ Vrije Standaard wedstrijden per evenement.
Na elke wedstrijd zal er een prijsuitreiking volgen op de desbetreffende autocross locatie in Winsum. Dit gaat volgens het protocol van AutoSport Groningen. De beste drie coureurs krijgen per wedstrijd een gouden, silveren en bronzen medaille met een gesponsorde bijdrage als extra toevoeging. Tijdens de feestavond in oktober zal de officiële Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard bokaal worden overhandigd aan de kampioen.

Na alle verreden wedstrijden volgt er een extra finale met de naam ”The Chase”. Hierin bevinden zich de 5 finale winnaars, 5 klassement winnaars, 3 Fan Boost coureurs, aangevuld (indien een coureur meerdere onderdelen heeft gewonnen) door algemeen klassement rijders, nader te bepalen in de eindstand van het Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard. De ”Fan Boost coureurs” zijn door het publiek gekozen rijders!

De sponsoren zullen in een later stadium officieel worden gepresenteerd!

Voor meer informatie ga binnenkort naar www.vrijestandaardseries.comof volg de series op Facebook, facebook.com/vrijestandaardseries

Jeffrie Groenendal
AutoSport Groningen

vsbokaal

Een gedachte over “NK VS series ’15”

Reacties zijn gesloten.

Autosport en Autocross in Groningen