Interview met Arjen Santhuizen

arjensanthuizen
Coureur van de dag (24 mei 2014 in Winsum)

Naam

Arjen Santhuizen 37 jaar is getrouwd heeft 2 dochters (tweeling) die beiden 7 jaar oud zijn en hij woont met zijn gezin in Blija (Fryslân)

Crosst sinds?

Ik cross vanaf 1999 en ben dus al 15 jaar actief!

Beroep?

1e monteur bij Enexis, dit is de netbeheerder van gas en elektriciteit in verschillende regio’s in Nederland. Ik werk in het noorden.

Hoe ben je in aanraking gekomen met de autocross?

Ik ging in mijn jonge jaren veel met vrienden naar de cross en ben toen door het autocross virus besmet geraakt. In 1999 ben ik voor het eerst gaan crossen in de 1600 klasse bij de FAC in Blauwhuis.

Wat heb je al meegemaakt in de cross?

Het is natuurlijk op de 1e plaats erg gezellig om samen met de mannen die ook dezelfde hobby hebben om te gaan. Ik heb ooit eens tijdens een cross in Blauwhuis een grote klapper gemaakt. Ik kwam op het dak terecht en kwam gehavend uit mijn auto. Had mijn schouder zwaar gekneusd. Daarnaast heb ik ook nog eens een klappertje gemaakt en ben toen geland met neus van de auto op de grond, dat heeft ook wel impact gehad. Gelukkig zijn dit een paar incidentjes geweest en gaat het veel vaker goed. Mijn beste prestatie tot nu toe is de 3e plaats van het Friese kampioenschap geweest.

Wat is je doelstelling dit jaar?

Ik ben nu 4 keer clubkampioen geweest in de klasse tot 2 liter bij de NNCRO. Mijn doel voor dit seizoen is om alle crossen uit te rijden en dan maken we aan het eind van het seizoen de balans op. De auto moet veilig zijn, want iedere maandag moeten we met z’n allen weer aan het werk.

Wat wil je nog zeggen?

Ik vind het heel belangrijk dat er respect is voorelkaar, daar kom je het verst mee. Je bereikt er niets mee door snel op je achterste benen te gaan staan. Iedereen probeert op zijn eigen manier zijn of haar best te doen.

Er zitten nieuwe mensen in het bestuur, dat is een goede zaak. Het geeft nieuwe inzichten en energie. Het bestuur is weer op de goede weg. Ik zie bijvoorbeeld dat er nog veel discussie is over het bandenreglement. Wat doe je? Ga je het beleid uitvoeren of geef je nog ruimte tot discussie. Het blijft lastig theorie en praktijk. Ik probeer ook mijn steentje bij te dragen aan de club met mijn rol als klassevertegenwoordiger. Wat ik ook positief vind is, dat er rijders die normaal bij de NAC rijden ook naar onze cross komen. Je ziet dat de club groeit en dat blijft niet onopgemerkt.

Autosport en Autocross in Groningen