Wedstrijd & klasses

AutoSport Groningen heeft dit seizoen 8 wedstrijden op de agenda staan.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

Het bestuur van AutoSport Groningen heeft besloten dat er voor de volgende klasses in 2016 een clubkampioenschap georganiseerd gaat worden, te weten:

  • Junioren
  • Standaard 1400cc
  • Standaard  tot 1950cc
  • Standaard va. 1950cc
  • Vrije Standaard

Deze kampioenschappen worden verreden over zeven wedstrijden. Tijdwaarneming zal in alle klassen plaats vinden door middel van transponders. De wedstrijd van Stedum zal niet mee tellen voor het clubkampioenschap, en men zal zich ook apart moeten aanmelden voor deze wedstrijd. Zie deze link voor meer info over de wedstrijd van Stedum.
Voor deze zeven wedstrijden kan men zich inschrijvingen, zie hiervoor de inschrijf pagina.

Voor het clubkampioenschap kan men tijdens de manches punten verzamelen, de puntenverdeling is als volgt:

15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1

Het totaal van de punten over de manches bepaalt tevens de startplek voor de finale. De eerste vijf van de finale ontvangen een beker. In de junioren klasse ontvangen de eerste 10 een beker.

Tijdens de wedstrijden kunnen er technische keuringen plaats vinden, word men afgekeurd, levert dit een diskwalificatie op voor de dag en verliest men alle punten voor het clubkampioenschap, ook dient men de volgende wedstrijd kunnen aantonen dat de auto wél voldoet aan het reglement.

KAMPIOENSCHAPPEN

Naast de clubkampioenschappen organiseren we voor de Vrije standaard klasse het ASG NK Vrije Standaard Series en voor de junioren weer de ASG Junior Cup, en de keverklasse  verzamelt zijn punten voor de Idzenga Kever Cup.

GASTKLASSES

Deze vijf klassen zullen elke wedstrijd vast op het programma staan, daarnaast laten we per wedstrijd 1 of 2 gastklasses toe. Was in 2015 de regio klasse een vaste klasse, in 2016 zal deze klasse een gastklasse zijn die we in 2016 proberen minimaal 3x te laten starten, daarnaast hebben we weer de Idzenga Kever Cup een aantal keer op bezoek dit seizoen.

Indeling van de gastklasses, en dus ook de regioklasse, maken we ruim voor de betreffende wedstrijd bekend. Gastklasses rijden bij ons volgens het reglement van de betreffende klasse.

INSCHRIJFGELD EN LICENTIE

Het bestuur van AutoSport Groningen heeft het inschrijfgeld voor 2016 vast gesteld op €20,00, Schrijft men zich vooraf in voor het gehele seizoen, betaald men €15,00 per wedstrijd.
Bij AutoSport Groningen geld GEEN licentieverplichting. Dit is ook gelijk de reden waarom wij inschrijfgeld vragen van de coureurs, hiervan worden alle verzekeringen en Medical Team betaald. Uitzondering hierop is de junioren klasse, zij dienen een geldige licentie van één van beide overkoepelende organisaties te kunnen tonen tijdens de inschrijving, dit is een eis van onze verzekering.

Mocht men zich voor het gehele seizoen inschrijven, dan ontvangt men tijdens de eerste wedstrijd een rijderspas, waarmee men zich snel en eenvoudig kan inschrijven op de wedstrijddagen.

TECHNISCHE KEURING

Wedstrijdwagens dienen te voldoen aan onze reglementen. Vooraf en tijdens de wedstrijden word hier door onze T.C. op gecontroleerd. Coureurs horen ’s morgens bij de poort of men zich moet melden bij de technische voor-keuring, hier word voornamelijk gekeurd op veiligheid. Selectie hiervan gaat willekeurig, het kan dus voorkomen dat men meerdere wedstrijden naar de keuring moet.

Tijdens de wedstrijden houdt onze T.C. alle wedstrijdwagens goed in de gaten, voornamelijk na een koprol komt de T.C. langs om de kooi opnieuw te keuren. Zie hiervoor onze REGLEMENTEN.

Autosport en Autocross in Groningen