Interview met Arnold en Raymon Kuil

arnoldraymonkuil
Coureurs van de dag

Naam
Arnold en Raymon Kuil uit Engelbert. Arnold is 15 jaar en Raymon 14 jaar. Beiden rijden in de junioren klasse.

School
Arnold zit in de 3e klas van het Werkman College in Groningen en Raymon in de 1e klas van het Wessel Gansfort College in Groningen.

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met de cross?
Onze vader Jacob Kuil crosst zelf ook. Hij rijdt in de vrije standaard klasse. Door onze vader zijn wij altijd betrokken geweest bij het crossen van kleins af aan. Raymon vertelt dat hij zelf al vanaf zijn 8e wilde crossen en deze droom is voor hem werkelijkheid geworden, dit seizoen is hij begonnen met zijn de 2e jaar als actief crosser. Arnold is ook met zijn 2e seizoen bezig.

Wat is jullie doel?
Beiden vertellen dat ze zoveels als mogelijk willen winnen. Het liefst altijd bij de top 3. Het is natuurlijk leuk om samen te rijden. We kunnen elkaar dan ook een beetje plagen, maar wel altijd op een sportieve manier.

Wat willen jullie nog zeggen over de cross in Winsum?
We vinden het erg goed geregeld! Verder vinden we het cool dat er altijd informatie is te vinden op facebook, dat is mooi want dan weet je precies wat er speelt. Wat we ook goed vinden is, dat er altijd voor de start een controle is of de gordels goed vastzitten. Dat hebben we nog nergens anders gezien. We vinden controle belangrijk, zodat dat iedereen veilig de baan op gaat. Daarnaast is het belangrijk dat het sportief is. En de snacks zijn hier ook erg lekker, haha!
Oh ja, we zijn trots op onze vader dat hij zich zo goed heeft hersteld na zijn pech tijdens de cross in Ulrum.

Autosport en Autocross in Groningen