Interview met Hendrikus Alkema

hendrikusalkema
(Thijs Jan en Hendrikus)
Coureur van de dag “Hendrikus Alkema uit Sauwerd”

Vandaag extra aandacht voor HendrikusAlkema. Hendrikus 37 jaar is getrouwd met Judith en ze hebben samen drie kinderen. Thijs Jan (9), Nienke (8) en Maaike (1) en ze wonen in Sauwerd. Hendrikus heeft een bedrijf in Baflo www.gebruiktejaguaronderdelen.nl

Hoe ben je in aanraking gekomen met de cross?
In mijn geboortedorp Hoogkerk werd vroeger een dorpscross georganiseerd. Ik ben op 18e voor het eerst gaan crossen. Je had toen nog geen rijbewijs nodig, 18 jaar dat was het belangrijkste. Ik heb destijds een VW Golf van een vriend overgenomen daar heb ik mijn 1e cross in gereden.

Wat heb je al meegemaakt in de cross?
Ja, dat waren leuke en minder leuke momenten. Ik rijd nu in een Honda en heb al in alle klassen gereden. In de vrije standaard, sprinters etc. Ik vond op een bepaald moment de verhouding financiën en plezier niet meer in balans, daarom ben ik overgestapt naar de klasse boven 2 liter. In deze klasse vind ik het leuker, omdat je minder last hebt van uitval en daardoor minder kosten en dus meer rijden. Rijden is voor mij plezier en ontspanning.

Hoe bereid jij je voor op een cross?
Zoals ik al eerder heb aangegeven heb ik weinig last van technische problemen, daardoor loop ik meestal de avond voor de cross de auto nog even na. Ik rijd in een Honda, dat type kan nog jaren mee en is daardoor betaalbaar.

Wat is je doelstelling?
Ik wil graag rijden en dan het liefst een spannende strijd. Ik word dan liever 5e in een mooie strijd dan 1e zonder voldoening.

Wat vind je van de crossen in Winsum?
Je merkt dat er een nieuwe wind waait en dat komt de cross ten goede. De mensen doen het werk met veel plezier en enthousiasme. De stijgende lijn is zichtbaar! Ik vind het jammer dat er weinig rijders zijn, dat komt natuurlijk ook omdat er heel veel crossen zijn. Soms in 1 weekend 5 of 6 crossen in Groningen, Drenthe en Friesland. De concurrentie is groot!

Wat wil je verder nog kwijt?
Veiligheid is voor mij het belangrijkste! Aan de coureurs; probeer niet te snel te reageren en ga meer van elkaar accepteren, dat komt de cross onze sport ten goede.

Autosport en Autocross in Groningen