Interview Richard Wiersma en Michel Winter

richardwiersmamichelwinter
Coureur van de dag (12 april 2014 Ulrum)

Naam

Michel Winter, 35 jaar en woont in Ten Boer

Crosst sinds en in welke klasse kom je nu uit

Ik cross al vanaf mijn 18e en kom uit in de klasse tot 2 liter. Ik cross samen met Richard Wiersma.

Beroep

Ik ben bedrijfsleider in de glashandel in Winschoten

Hoe ben je in aanraking gekomen met de autocross

Ik ging vroeger altijd met mijn vader naar de autocross in Ten Boer. Vanaf mijn 6e kom ik al op de cross en dat heeft mij enthousiast gemaakt voor de cross. Ik hoop dat de cross in Ten Boer nog weer terugkomt op de race kalender. Ik vind het jammer dat daar geen cross meer is.

Wat heb je al meegemaakt in de cross

In het seizoen 2000 heb ik de 2e plaats gehaald in het clubkampioenschap, dat is een mooi resultaat. Ik ben eens in Stedum op de kop in de sloot terecht gekomen, dat was een minder leuke ervaring en ben toen per ambulance afgevoerd.

Wat is je doelstelling dit jaar

Het belangrijkste is dat de auto “heel” blijft en het is mooi om uiteindelijk bij de top 7 te rijden. Ik rijd samen met mijn maatje Richard Wiersma en we hebben er weer erg veel zin in.

Wat wil je nog zeggen?

Ik vind het heel erg belangrijk om te zeggen dat ik heel veel respect heb voor de vrijwilligers die de cross organiseren. Zonder de vrijwilligers is er geen cross. De coureurs en toeschouwers mogen zich daar best bewust van zijn. Verder vind ik het belangrijk dat het keuren van de auto’s vooraf plaats vindt en niet op de crossdag zelf. De organisatie mag wat mij betreft deze regel “vooraf keuren” strikt gaan uitvoeren. Ook wil ik graag dat er iedere cross 4 manches worden gereden, zodat je bij pech toch de mogelijkheid hebt om minimaal 3 manches te rijden. Daarnaast wil ik de organisatie veel succes toe wensen bij het organiseren van de crossen en dat de entreeprijzen niet stijgen. De cross moet toegankelijk zijn voor iedereen!

 

Autosport en Autocross in Groningen