Nieuw! Stichting “AutoSport Groningen”

Op 1 augustus 2014 is de autosport een nieuwe club rijker. De stichting Autosport Groningen is een club die autocrossen in de provincie Groningen gaat organiseren. De nieuwe stichting is ontstaan vanwege onoverbrugbare bestuurlijke problemen binnen de NNCRO, waardoor een groot deel van het bestuur (Arjan Veuger, Wilma de Valk en Jasper van der Berg) zich genoodzaakt heeft gezien om op te stappen. Omdat de autosport enorm leeft heeft  een groep mensen het initiatief genomen om een nieuwe organisatie op te richten.

Het bestuur van de A.S.G. bestaat uit Nico Meijer (voorzitter), Judith Nienhuis (penningmeester) en Klaas Pol (secretaris). Het bestuur gaat aan de slag met veel energie en heeft de ambitie om de autosport verder te laten groeien en wil rijders en publiek aan zich binden. Het bestuur weet zich gesteund door Arjan Veuger, Wilma de Valk, Jasper van der Berg en Jan Berghuis, zij zullen de operationele taken voor hun rekening nemen. Daarnaast blijven vele zaken gelijk zoals het voorheen was: de baan in Winsum, de reglementen zijn hetzelfde,  het vooruitbetaalde startgeld blijft geldig, behaalde punten gaan mee, de technische commissie, de wedstrijdleiding en de groep enthousiaste medewerkers/vrijwilligers etc.

Op 16 augustus 2014 organiseert de A.S.G. haar 1e cross op de bekende baan in Winsum aan de Winsumerstraatweg 5. De cross start om 12.00 uur. Het deelnemersveld bestaat uit: junioren, dames, 1400, regioklasse, tot 2 liter, boven 2 liter, de super snelle auto’s uit de vrijestandaard klasse en de bangerstox (nu al ruim 30 aanmeldingen). Volg ons ook interactief via Facebook en blijf altijd op de hoogte!